Ciasto z zielona śmietaną i brzoskwiniami

Ciasto z zielona śmietaną i brzoskwiniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    7
  • cukier

    7 lyżek
  • mąka tortowa

    7 łyżek
  • proszek do pieczenia

    2 łyzeczki
  • śmietana 30%

    0,5l
  • galaretka agrestowa

    2
  • cukier puder

    pół szklanki
  • Puszka brzoskwiń

    1
  • masło

    5 łyzek
  • mleko

    5-6 łyzek
  • kakao

    3 łyżeczki
  • cukier puder

    3 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Przygotowac galaretki. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną galaretkę lekko tężejącą. Zmiksować do calkowiteho wymieszania skladników.
Biszkopt przeciąc na pół. Posmarowac masa. Ułozyć oowce i przykryć 2 biszkoptem.
Maragryne rozpuścić z cukrem i mlekiem. Dodac kakao. Szybko wymieszać. Zimna polac biszkopt.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

18.04.2012 09:21
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat