antykrot pieczony

antykrot pieczony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • antykrot

    1 kg
  • sól, pieprz

  • oliwa

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso umyc usunac kośći z wyjatkiem jednej żebrowej,której kawałek dgosci 10 cm nalezy oczyscic.Wyciac chrzstki,błony nadmiar tłuszczu.Mieso posmarowac tłuszczem i wstawic do piekarnika o tem.240 st.Po 15 minutach tem.zmniejszyc do 180 st.i piec tak długo aby łaczny czas wyniósł 45 minut.Polewac sosem uzupełnianym woda,posypac sola i pieprzem.Pieczen bedzie z wierzchu zrumieniona,w srodku zas różowa.Po, wyłaczeniu piekarnika zostawic ja przy uchylonych drzwiczkach na 15 minut.,

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat