pyzy drożdżowe

pyzy drożdżowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0.50 kg
  • jaja

    2 szt
  • mleko

    .20 litra
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    1 szczyp.
  • margaryna

    0.10 kg
  • drożdże

    0.03 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z maki jajek drożdży roztopionej margaryny zagniatamy ciasto i pozostawiamy aby wyrosło. Następnie ciasto wałkujemy na 1 cm i wykrawamy szklanką pozostawiamy żeby wyrosło. Na garnek nakładamy płótno obciągamy gumką. Jak woda zawrze kładziemy kluski i gotujemy 10 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat