łowina w jarzynach

łowina w jarzynach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    60 dag
  • olej

    3 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz mielony i w ziarnach

  • liść laurowy

  • ząbek czosnku

    4
  • marchewka

  • cebula

  • łodyga selera naciowego

    2
  • wino czerwone wytrawne

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa umyć, oczyścić, rozdrobnić, dodać pieprz, listek laurowy, czosnek roztary z solą i wino, wymieszać, włożyć na kilka godzin do tej marynaty cały kawałek miesa. Wyjąć mięso, oczyścić z warzyw, osuszyć, oprószyć mąką, obsmazyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla, dodac marynatę, posolić, dusić pod przykryciem, często przewracać, by nie przywarło. Jeśli sos jest zbyt gesty, dodać wody. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć, pokroić w plastry polać sosem, obłożyć jarzynami. Podawać z kluskami, ryżem lub ziemniakami i sezonowa surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina56

23.09.2010 14:30
*WOłowina :P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat