Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    50 dag
  • sól

  • cebula

    25 dag
  • oliwa

    5 łyżek
  • śmietana

    4-5- łyzek
  • natka

  • masło

  • pieprz

  • bułka tarta

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z grzybów odciąć nóżki i pokroić je. Cebule posiekac i z nóżkmai pieczarek dusić na 3 łyżkach oliwy. Wsypać natkę, dodać śmietanę oraz bułkę tartą i jeszcze chwilkę dusić. Farsz doprawić sola i pieprzem. Kapelusze pieczarek sparzyć wrzatkiem dokładnie oszuszyć i napełnic farszem. Ułożyc w natłuszczonym oliwa zaroodpornym naczyniu, skropic roztopionym masłem, posypac tartym serem. Zapiekac az ser sie stopi. Podawac gorace na lisciach sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dianix

07.01.2012 14:52
uwielbiam

Ewelina47

06.01.2012 10:24
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat