Karp w migdałach

Karp w migdałach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1,2 kg
  • mąka

  • majeranek

  • masło

    3 łyzki
  • płatki migdałowe

    10 dag
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oprószyć sola i maką. Włożyć do wysmarowanego masłem naczynia, posypać wiórkami masła. Piec w temp. 220 st. c. Po 20 min. skropić masłem, posypać majerankiem, obrócić. Płatki usmażyć na patelni bez tłuszczu, Rybe ułozyć na półmisku, posypać płatkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Rique

10.07.2011 09:57
super karpik:) zrobie na święta:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat