Delikatne mielone kotlety z ryby

Delikatne mielone kotlety z ryby

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    1
  • filet rybny

    350 gram
  • słonina

    100 gram
  • cebula

    2
  • pietruszka

    pęczek
  • jajko

    1
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • gałka muszkatołowa cała

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, po 5 minutach odcisnąć. Rybę pokroić w pasy. Słonine pokroić w kostkę, obraną cebulę na ćwiartki, pietruszkę opłukać. Wszystkie składniki oraz rybę zemleć w maszynce do mięsa, przy czym odcisnąć bułkę na samym końcu. Mase wymieszać z jajkiem i sola, doprawić do smaku pieprzem i niewilka ilościa gałki muszkatołowej. Uformować 4 kotlety. Na patelnie wylać tłuszcz, rozgrzać kotlety smażyć najpierw z jednej, potem z drugiej strony na złocisty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Rique

10.07.2011 09:59
super:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat