Bigos kaszubski

Bigos kaszubski

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 główka
  • liść laurowy

    3 liście
  • keczup pikantny

    1 mały słoiczek
  • mięso z korpusu

  • boczek

    20 dkg
  • ziele angielskie całe

    3 ziarenka
  • kapusta kiszona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białą kapustę poszatkować, korpus ugotować i obrać z mięsa. Do wysokiego garnka wrzucić wszystkie składniki i na małym ogniu gotować.
Im dłużej bigos się gotuje tym smaczniejszy. Gotuję go z dobre 4-5 dni po kilka godzin. od czasu do czasu przemieszając.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

21.12.2013 21:20
pyszności,uwielbiam

plocia

27.09.2013 22:31
Witam i dziękuję za odwiedzenie mojego przepisu.

PaniMISIOWA

07.01.2013 17:29
bardzo apetyczny

Andysz

30.11.2012 16:47
pycha;)

Betka

30.11.2012 16:36
przepyszny;)

smakowita

15.10.2012 21:31
wygląda smakowicie i zgadzam się ,że im częściej odgrzewany jest bigos tym lepszy ma smak

Barbara/zuza22_85

16.03.2012 08:58
pycha

LuKaSz4761

03.11.2011 16:36
super

ma-pl

25.08.2011 16:43
mój kochany bigosik

wolochski

19.07.2011 17:27
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat