Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
śledź
8 filetów -
Marynta:
-
oliwa
1/2 szklanki -
koperek
kilka gałązek -
cytryna
4 plastry -
Sałatka:
-
ziemniak
4 Ugotowane i pokrojone w plastry -
cebula
2 półplastry -
kiełki słonecznika
40 g -
śmietana
4 łyżki -
Liść laurowy suszony Prymat
4 sztuki -
Ziele angielskie całe Prymat
5 ziaren
Przepis i sposób przygotowania Śledź z chrupiącą sałatką i kwaśną śmietaną .*.
Wszystkie składniki sałatki połączyć, przed podaniem doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę można również skropić sosem polskim lub francuskim Prymat przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu.
Marynowane filety śledziowe ułożyć na talerzach, przekładając je chrupiącą sałatką. Podawać z łyżką kwaśnej śmietany. Świetnym dodatkiem do tego dania będą obrane i pokrojone ogórki kwaszone.
Komentarze (12)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (2)