Śledź z chrupiącą sałatką i kwaśną śmietaną .*.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledź

    8 filetów
  • Marynta:

  • oliwa

    1/2 szklanki
  • koperek

    kilka gałązek
  • cytryna

    4 plastry
  • Sałatka:

  • ziemniak

    4 Ugotowane i pokrojone w plastry
  • cebula

    2 półplastry
  • kiełki słonecznika

    40 g
  • śmietana

    4 łyżki
  • liść laurowy

    4 sztuki
  • ziele angielskie całe

    5 ziaren
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty połączyć, zalać nią śledzie i odstawić w chłodne miejsce na minimum 12 godzin.
Wszystkie składniki sałatki połączyć, przed podaniem doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę można również skropić sosem polskim lub francuskim Prymat przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu.
Marynowane filety śledziowe ułożyć na talerzach, przekładając je chrupiącą sałatką. Podawać z łyżką kwaśnej śmietany. Świetnym dodatkiem do tego dania będą obrane i pokrojone ogórki kwaszone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 16.12.2016 09:11
smaczny śledzik : )
ben-ka 09.12.2016 08:38
Jak pięknie podane !
Anna Jeziorna 02.12.2016 23:59
wygląda nieziemsko!
lale3ka 05.03.2014 17:12
Uwielbiam te śledzie-jedne z lepszych :)
Rycerz 27.12.2013 12:45
Nie ma co, trza wypróbować, ten przepis.
Anna133 21.12.2013 15:09
a do tego wspaniałe i pysznie wygląda
Babciagramolka 07.12.2013 01:35
Wszystkie wersje śledzia są mile widziane
gosia1988 06.12.2013 19:17
rewelacyjne
Anna133 06.12.2013 18:20
majtersztyk
Czarnula87 06.12.2013 17:27
już dawno nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat