Eskalopki cielęce pomarańczowe

Eskalopki cielęce pomarańczowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęca sznyclówka

    50 dag
  • masło

    5 dag
  • pomarańcze

    2 sztuki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z pomarańczy wyciskamy sok i mieszamy z 2 łyżkami wody. Mięso kroimy skośnie w poprzek włókien na 5 cienkich kotletów. Oprószamy je solą, pieprzem i mąką, smażymy na maśle po 4 min z każdej strony, polewając mięso sokiem z pomarańczy. Gdy mięso jest już usmażone na złoty kolor, dodajemy resztę soku i masła i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat