Makrony orzechowe

Makrony orzechowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    25 dkg
  • białka

    3 szt
  • orzechy włoskie

    25 mielone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić białka dodać cukier puder i mielone orzechy. Można piec na wykrojonej foremką wafli tortowej lub samą masę wtedy robimy trochę większe.Piec w 160 st 10-15 min. Po upieczeniu makrony są suche ale należy je przechowywać w zamkniętym pudełku i w trochę wilgotnym miejscu - zmiękną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

07.02.2014 10:56
uwielbiam takie słodkości

Motorek

28.05.2013 09:02
bardzo smaczne

Ewelina38

21.06.2012 21:58
rewelacja

Krystyna32

09.06.2012 09:41
extra

traktorek

03.04.2011 11:27
świetne

MAR3STA

24.02.2011 20:47
pycha;)

Edyta38

25.01.2011 09:46
ciekawe naprawde

krzyniu1984

16.10.2010 17:27
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat