knedle z jabłkami

knedle z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biały ser

    20 dag
  • mąka krupczatka

    1 i 1/3 szklanki
  • żółtko

    1
  • mleko

    1/2 szklanki
  • jabłko

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg wymieszać z mąką i żółtkiem oraz szczyptą soli. Zagnieść dodając tyle mleka aby powstało gładkie i zwarte ciasto. Uformuj z niego niewielkie placuszki na każdym ułożyć kawałek obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę jabłka. Porządnie zlepić brzegi ciasta. Gotować w osolonej wodzie ok. 3 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

20.05.2012 00:29
dobre

Iiiiii

27.03.2012 07:11
pycha

Iiiiii

27.03.2012 07:11
pycha

Iiiiii

27.03.2012 07:11
pycha

iknbozka

22.01.2012 20:00
mniam

kielcok1

04.01.2012 14:30
bardzo dobre

kotlet

05.05.2011 16:53
pyszności

berys18

25.01.2011 09:05
ale super

romanrafal

06.01.2011 15:28
super

Ela20

28.11.2010 12:38
koniecznie posypane cynamonem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat