Pieczeń barania w ziołach

Pieczeń barania w ziołach

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    100 ml
  • bułka tarta

    2 łyzki
  • natka piertuszki siekana

    2 łyzki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • baranina bez kości

    2 kg
  • estragon

    2 łyżeczki
  • rozmaryn

    2 łyżeczki
  • bazylia

    2 łyżeczki
  • tymianek

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, natrzeć połową przypraw ziołowych, posmarować oliwą, osolić i wstawić w naczyniu żaroodpornym do nagrzanego piekarnika. Obrumienić, oprószyć pieprzem, zmniejszyć dopływ ciepła i dopiekać podlewając od czasu do czasu oliwą. Pod koniec posypać pieczeń tartą bułką i pozostałymi przyprawami ziołowymi. Trzymać w piekarniku jeszcze przez kilkanaście minut. Gotowe mięso pokroić na plastry i polać powstałym sosem wymieszanym z nacią pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

27.03.2012 10:20
pyszne danie

Edyta31

27.09.2011 23:41
świetny przepis

Karolcia12

18.09.2010 22:38
tylko skąd tu wsiąść barana hehe:)

plocia

11.09.2010 12:11
już czuję ten smak

Monika193

03.09.2010 08:15
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat