Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaka:

    8 szt
  • czerstwe kajzerki

    2 szt.
  • mleko

    1 szkl.
  • cebula

    10 dag
  • olej

  • tarta bułka

    3 dag
  • szczypiorek

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zaczynamy!
Na początku potrzebujemy 7 jaj ugotować na twardo, obrać je i posiekać. Kajzerki namoczyć w mleku i połączyć z jajkami. Szczypiorek drobno posiekać i cebulę i dodać do reszty. Do wszystkiego dodajemy surowe jajo. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Z przygotowanej masy uformować kotleciki, otoczyć je w tartej bułce i usmażyć na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

17.02.2011 15:56
dobre

Roman5

27.09.2010 06:32
musi być smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat