Ciasto z różową masa i brzoskwiniami

Ciasto z różową masa i brzoskwiniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    7
  • mąka tortowa

    7 łyzek
  • cukier

    7 łyzek
  • proszek do pieczenia

    łyżeczka
  • śmietana 30%

    0,5 l
  • cukier puder

    pół szklanki
  • galaretka czerwona

    2
  • Puszka brzoskwiń

  • masło

    3 łyżki
  • mleko

    3-5 łyżek
  • kakao

    2 łyzeczki
  • cukier puder

    3 łyżeczki
  • płatki migdałowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Przygotowac galaretki. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier puder (pół szklanki)i zimną galaretkę lekko tężejącą. Zmiksować do calkowiteho wymieszania skladników.
Biszkopt przeciąc na pół. Posmarowac masa. Przyłożyć 2 biszkoptem, ułożyc owoce.
Maragryne rozpuścić z cukrem i mlekiem. Dodac kakao. Szybko wymieszać. Zimna polac owoce. Posypac płatkami migdałowymi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rutynka

13.12.2011 13:53
mmm pycha!

ewasylwia

16.08.2011 11:37
smaczne ciasto

maciek7

02.02.2011 10:24
super przepis

Katarzyna156

25.09.2010 01:00
Wygląda świetnie i pewnie tak smakuje :)

banditka

10.09.2010 10:13
apetyczne ciasto :)

IlonaAlbertos

06.09.2010 12:35
Chętnie zjadłabym takie ciasto :)

izoldaaa6

06.09.2010 09:47
ale cudownie wygąda:) mniami :)

justyna111

05.09.2010 11:14
wygląda fajnie

slawekslawek

05.09.2010 07:58
ciekawe jak smakuje

SmakolykiJoanny

05.09.2010 07:44
kolorystycznie ci wyszło

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat