pulpety w białym sosie

pulpety w białym sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    30 dag
  • jajko

    1
  • cebula

  • mąka

  • żółtko surowe

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso mielone wymieszać z jajkiem ,pokrojoną drobno cebulą ,bułką tartą i przyprawą.Uformować małe pulpeciki.Zagotować 3/4 litra wody z listkiem laurowym i 3 ziarnkami ziela angielskiego,wrzucić pulpety ,gotować 10 minut.Następnie wymieszać 2 łyżki mąki z odrobiną wody i zagęścić sos.Do sosu dodać sok z połówki cytryny i łyżeczkę cukru.Na koniec sos zaprawić żółtkiem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

30.10.2012 17:35
mmmmmmmmm pychota! takie pulpety, mniam mniam;D

fictor123

10.05.2012 06:54
super

kamyk

14.02.2012 21:42
pycha

Grażyna13

21.11.2011 13:45
smaczne i zdrowe

Kate131

09.09.2011 08:08
apetyczne

Grazyna0211

06.09.2011 11:55
smaczne danie

Teresa19

01.08.2011 11:22
pyszne mięsko

Patrycja33

04.07.2011 20:06
nie robiłam takich jeszcze

Ewelina38

29.06.2011 12:01
nowy pomysł na super obiadek :)

Krystyna32

29.05.2011 07:45
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat