zrazy zawijane z musztardą

zrazy zawijane z musztardą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec wołowy

    60 dag
  • marchew

    2
  • papryka zielona

    pół
  • boczek wędzony

    10 dag
  • mysztarda francuska

    3 łyżki
  • masło

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

  • wywar warzywny

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso opłukać wykroić z niego 6 zrazów, lekko zozbić opruszyć solą ipieprzem, posmarować musztardą. Na każdym płacie mięsa kłąść słupek marchewki kawałek papryki i plaster boczku. Zwinąć na roladki i obwiązać nićią opruszyć mąką, obsmażyć na maśle. Podlać wywarem dusić ok 40 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

23.02.2015 06:54
Wsztkie zrzy bardzo lubię

Andysz

30.10.2012 17:33
mniam mniam ależ pysznie wyglądają;)

pacpaw

06.12.2011 20:17
kolejny świetny przepis

olkaaa

30.10.2011 12:54
pycha

ziutula

29.09.2011 20:14
lubię zrazy...

Karolina92

10.02.2011 11:57
bardzo lubie takie zrazy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat