Surówka z włoskiej kapusty

Surówka z włoskiej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • oliwa

    5 łyżek
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sól do smaku

  • kapusta włoska

    1 główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy drobniutko,cebulę kroimy w kostkę,czosnek przecisnąć przez praskę.Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny,czosnkiem i szczyptą papryki.Sosem doprawiamy kapustę,mieszamy z posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem.Odstawić na jedną godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aleksa123

09.01.2012 11:42
lubię

gosia47-47

29.12.2010 13:47
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat