krem dyniowo-pasternakowy

krem dyniowo-pasternakowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1i1,4 kg
  • pasternak

    50 dkg
  • tymianek

    4 gałązki
  • oliwa z oliwek

    4 łyż
  • cebula

    2 szt
  • kiełbaski śląskie

    3 szt
  • bulion warzywny

    4 łyz
  • sól, pieprz, cukier

  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

dynię oczyscić i pokroić na kawałki. Tak samo pokroić pasterniak, Tymianek umyć i poseikać. Zaroodporne naczynei wyłożyć papierem do pieczenia. Rozłożyć na nim dynię i pasterniak. Posypać tymiankeim i 2 łyżeczkami cukru,solą. Skropić 2 łyż oliwy.piec 45 min w temp. 150 C. Cebule i czosnek pokroić w kostkę i usmazyć z dodatkeim oliwy oraz dodoac pokrojone w kostkę kiełbaski- smażyć 3 min. wyjac z piekarnika. Na koniec wszystko zmiksować i dodać podsmazona kielbaske. dodac 1 i 1,2 bulionu. zagotowac. doprawić do smaku

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat