Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku III, odc. 25. Zupa czosnkowa
Kroki postępowania



Po tym czasie jajko przekładamy do miski z zimną wodą.

Możemy ugotować więcej jajek w koszulkach, tak, żeby było po jednym do każdej porcji.

czosnek |
2 główki
|
cebula |
1 szt.
|
szalotka |
2 szt.
|
ziemniaki |
1 kg
|
oliwa |
50 ml
|
rosół warzywny |
1 l
|
śmietana kremowa 30% lub 36% |
250 ml
|
bagietka |
1 szt.
|
jajko |
1 szt.
|
ocet |
50 ml
|
Liść laurowy suszony Prymat |
|
Goździki całe Prymat |
3 kwiaty
|
tymianek |
|
Imbir mielony Prymat |
|
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: