Chrupiący kurczak

Chrupiący kurczak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi zkurczaka

    50 dag
  • sól

  • mąka

    10 dag
  • mleko

    1,5 szklanki
  • jajko

    1
  • płatki owsiane

    3 łyżki
  • sezam

    2 łyżki
  • otręby pszenne

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać i pokroić na cieńkie paski. Mąkę zmieszać z jajkiem mlekiem, solą, pieprzem. Dodać płatki owsiane sezam oraz otręby. Paski mięsa maczać w masie i smażyć na głebokim oleju na złacisty kolor, Po usmażeniu nadmiar tłuszcz można odsączyć ręcznikiem kuchennym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

29.12.2010 00:39
super

Grażyna13

04.11.2010 13:32
Fajny taki chrupiący kurczak !

pawel007

05.09.2010 06:37
ciekawy przepis,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat