Kurczak faszerowany mięsem, serem i pieczarkami

Kurczak faszerowany mięsem, serem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak świeży

    2 kg
  • mięso mielone

    1/2 kg
  • pieczarki

    1/2 kg
  • ser żółty

    250 g
  • jajka

    2 szt
  • przyprawa do kurczaka

    1 opak
  • cebula

    1 szt
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

  • smalec

    (do smażenia)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kurczaka usuwamy kości.
Cebulę smażymy na smalcu na złoty kolor, do cebuli dajemy drobno pokrojone pieczarki, dusimy, aż odparują.
Ser tarty, pieczarki, mięso, jajka oraz sól i pieprz wszystko dobrze mieszamy.
Kurczaka na 3 godz. przed pieczeniem dobrze nacieramy przyprawą.
3 jajka gotujemy na twardo.
Farszem napełniamy całego kurczaka, wkładamy na środek
farszu jajka ugotowane.
Zaszywamy napełnionego kurczaka, wkładamy do rękawa i pieczemy 1 godz 25 minut w 180 stop.
Przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw, by nabrał kurczak koloru.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

07.10.2011 13:28
fajny

Dorota59

28.02.2011 16:40
bardzo smakowity

Izabela/bella81

10.09.2010 12:09
wypróbuję

alaaa

02.09.2010 10:31
super,,,

iwa643

02.09.2010 07:10
wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat