Żołądki słodko-kwaśne Eli

Żołądki słodko-kwaśne Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    1 kg
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • czosnek

    4 ząbki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • kostka mięsna

    1 sztuka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ocet ryżowy

    1 łyżka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuki
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • olej do smażenia

    5 łyżek
  • ziele angielskie całe

    4 ziarenka
  • sos chili

    1 (czosnkowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

1 paczka makaronu ryżowego wstążki Tao Tao
1 łyżka kurkumy
2 łyżki koncentratu buraczanego Krakus

Umyte żołądki zalać wrzątkiem,dodać liście laurowe,ziela angielskie,kucharek i ugotować.Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę,cebulę w piórka,czosnek przecisnąć przez praskę.Żołądki wyjąć z wywaru(wywar zachować),ostudzić,pokroić,wrzucić na gorący olej i chwilę przesmażyć.Dodać cebulę i czosnek,chwilę smażyć,dodać jarzyny,kostkę mięsną,sosy jeszcze chwilę podsmażyć.Podlać wywarem(na reszcie wywaru można ugotować zupę) z żołądków,przykryć i dusić aż wszysto będzie miękkie.Doprawić cukrem i octem ryżowym.Mąkę rozprowadzić odrobina wody,wlać do żołądków,wymieszać i zagotować.

Do dwóch garnków wlać tyle wrzącej wody,żeby przykryła po pól paczki makaronu.Do jednego garnka dodać kurkumę i pół paczki mamaronu.Do drugiego garnka dać koncentrat buraczany i drugą połowę makaronu.Makaron trzymać w wodzie 5 minut i odcedzić.Na środek talerza dać porcję makaronu żółtego i różowego.W koło makaronu rozłożyć gulasz z żołądków.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

04.12.2012 13:10
wspaniałe pyszności ;]

angelika14

25.01.2012 19:28
to musi by? smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat