Piersi kurze w galarecie

Piersi kurze w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurze piersi

    2 szt
  • rosół

    2 szkl
  • mięta i szałwia

    1 torebka
  • galaretka pomarańczowa

    1 opak
  • żurawina

    1/2 szkl
  • jabłka

    2 szt
  • śliwki

    10 szt
  • majeranek

    1 łyżka
  • cukier

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do rosołu włożyć mięso, zioła, ugotować, wyjąć, pokroić, przybrać owocami. Przygotować galaretkę, tężejącą zalać mięso. Jabłka przesmażyć na patelni, dodając majeranek, masło i łyżkę cukru. Tak samo przesmażyć śliwki i żurawinę. Owoce ostudzić, ułożyć obok mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewaa

18.02.2012 22:20
fajny przepis

ilka_86

17.08.2011 14:26
bardzo lubie:)

Tetiana

19.12.2010 19:47
pychotka!

iwa643

02.09.2010 07:10
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat