Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki na ciasto
-
mąka pszenna typ 650
300 g -
drożdże suche
7 g -
cukier
1 łyżeczka -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 łyżeczka -
mleko ciepłe
210 ml -
jajko
1 szt. -
masło miękkie
35 g
Nadzienie
-
ogórki kwaszone
6 szt. -
wędzony boczek
12 plastrów -
Musztarda sarepska Prymat
2 łyżki -
jajko
1 szt. (do posmarowania rogalików) -
majeranek
2 łyżki
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Ciasto przełożyć do miski posmarowanej olejem, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1 – 1 ½ godziny. Ciasto powinno podwoić swoją objętość.



Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się