Rogaliki z marmoladą

Rogaliki z marmoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana gęsta 12 %

    5 łyżek
  • mąka pszenna

    0,5 kg
  • żółtka

    5 szt
  • margaryna

    35 dkg
  • marmolada

    do nadzienia
  • białko

    1 szt lukier
  • cukier puder

    1 szkl lukier
  • drożdże

    5 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę posiekać z mąką i żółtkami dodać drożdże wymieszane ze śmietaną i dobrze zagnieść. Ciasto rozwałkować na kształt koła o grubości około 4mm, podzielić na trójkąty. Położyć marmoladę i zwijać na kształt rogalika zaczynając od szerszej strony. Rogale posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w 180 st około 15-20 min na złoty kolor.Zimne rogale polukrować(białko wymieszać z cukrem pudrem).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

16.05.2013 09:15
moje ulubione

ben-ka

20.12.2012 08:21
a do nich kubas mleka:)

ilka_86

07.03.2012 17:57
uwielbiam takie

Krystyna32

05.02.2012 10:44
pyszne

barbara11561

07.07.2011 17:41
Pyszniutkie są twoje rogaliki:):)

Karolcia12

27.06.2011 15:13
często robiła je moja babcia, pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat