Sztuka mięsa

Sztuka mięsa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szponder

    1,50 kg
  • ziele angielskie

  • cebula

  • liść laurowy

  • pieprz

  • sól

  • włoszczyzna

    1 pęczek z kapustą
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, podzielić na kawałki, zalać wrzącą wodą, posolić i gotować.
Gdy mięso jest na pół ugotowane, dodać warzywa, przyprawy, zrumienioną na płycie cebulę i dogotować.
Mięso ugotowane wyjąć, przestudzić, wyporcjować bez kości.
Rosół przecedzić i przygotować na nim sos.
Jarzyny z rosołu pokrajać i dodawać do sztuki mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

18.11.2011 23:25
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat