crumble z rabarbarem

crumble z rabarbarem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    0,5 kg
  • masło

    1 sztuka
  • cukeir

    1,5 szkalnka
  • mąka

    60 dkg
  • jajka

    2 sztuka
  • proszek do pieczenia

    0,5 sztuka
  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie proszki wymieszać, dodać masło i na końcu 2 jajka. Ugniatac rękami aż powstanie kruszonka. Połowę wysypać na blachę wysmarowaną masłem.
rabarbar obrać i pokroic w małe kawałki, dodać cukier - posypać po rabarbarze - wyłożyć na blachę i posypać resztą kruszonki. Piec około 30-40 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
Można polać rozpuszczoną czekoladą.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

09.03.2011 21:48
pycha

Mati13

27.10.2010 11:28
bardzo ciekawe:)

Ela20

26.09.2010 18:16
to musi by bardzo smaczne :)

bogumiła3

19.09.2010 23:48
super

gośka

31.08.2010 19:15
kurcze załadowało się mnóstwo zdjęć takich samych przepraszam i proszę o usunięcie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat