Warzywna pychotka

Warzywna pychotka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki pokrojona w plasterki

    2 szt
  • seler pokrojony w słupki

    1 szt
  • kalafior

    0,5 szt
  • brokuł

    0,5 szt
  • natka pietruszki

  • jogurt

    150 ml
  • bulion

    1,5 l
  • masło

  • sól

  • czosnek pokrojony

    2 ząbki
  • pieprz

  • cebula

    1 szt
  • rokpol

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Selera, marchewkę, cebule, dusimy na maśle, dodać 1 litr bulionu, kalafiora i brokuła podzielone na różyczki, gotować 8 minut. Dodać pokruszony ser i posiekaną natkę, zupę miksujemy, dodać resztę bulionu, gotować i mieszać z połową jogurtu, doprawiamy. Drugą połowę jogurtu mieszamy z drobno pokrojonym czosnkiem, solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat