Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak rybny z warzywami

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Z czym kojarzy wam się piątkowy obiad? Nam często z rybą, a jak ryba to surówka z kiszonej kapusty. A jakby połączyć te smaki?

Składniki:

Składniki:

filet z dorsza 300 gramów
kapusta kiszona 1 szklanka
marchewki 2 sztuki
ziemniaki 4 sztuki
seler korzeniowy 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
brukselka 200 gramów
kalafior 0.25 sztuka
Ziele angielskie całe XXL 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Smalec wieprzowy 2 łyżki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak rybny z warzywami

Plastry mięsa smażymy. Do oleju dodajemy cukier palmowy. Później grzyby z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem.

Następnie zalewamy gorącym bulionem i dusimy godzinę na wolnym ogniu.

Po tym czasie dodajemy ziemniaki, dusimy 30 min razem z przyprawami.

Mąkę mieszamy z zimną wodą, dodajemy do potrawy, mieszamy i zagotowujemy.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 31.01.2019 02:11
ciekawe połączenia smakowe...
Bożena Matuszczyk 30.01.2019 11:08
Mam nadzieję że strzał w dziesiątkę w połączeniu smaków ryby i kapusty.;)
bietka 30.01.2019 10:29
Kapuśniak rybny ? Dla mnie to coś nowego : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak