krakowski żurek

krakowski żurek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 25 dag kiełbasy

  • 3 ząbki czosnku

  • liść laurowy

  • kilka ziaren pieprzu

  • 4 łyżki śmietany

  • sól

  • żur

  • jaja na twardo

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w plasterki, zalać wrzątkiem 1 litr, dodać do smaku żur, przyprawić i chwilę pogotować. Na talerzu przygotować jajka pokrojone w ćwiartki, zalać żurem i do każdej porcji dodać 1 łyżkę śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat