Zupa chrzanowa

Zupa chrzanowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Lekko pikantna, kremowa zupa chrzanowa. możecie podać ją grzaneczkami, jajkiem lub kawałeczkami smażonego boczku - dodatki są dowolne!

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chrzan tarty Smak

    2 duże łyż.
  • bulion warzywny

    5 szklanki
  • śmietana 18%

    1 szklanka
  • masło

    1 duża łyż.
  • mąka

    1 duża łyż.
  • sok z cytryny

    1 duża łyż.
  • cukier

    0,5 mała łyż.
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Masło rozgrzać, dodać chrzan i dusić na małym ogniu 2-3 min. Stale mieszając, połączyć z bulionem i zagotować. Śmietanę roztrzepać z mąką, rozprowadzić kilkoma łyżkami zupy i wlać do garnka. Zagotować, przyprawić sokiem z cytryny, cukrem i solą. Podawać z grzankami z bułki lub z chleba razowego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Basiliana

3 tygodnie temu
Bardzo dobry pomysł na błyskawiczną zupę. Nigdy jeszcze nie jadłam podobnej.

Babeczka35

3 tygodnie temu
Nigdy nie jadłam takie zupy. Muszę w końcu ją przyrządzić :)

Bożena Matuszczyk

4 tygodnie temu
Ja też jeszcze nie jadłam i zabieram się już bardzo długo za ugotowane takiej zupki..;)

ben-ka

4 tygodnie temu
Muszę w końcu zrobić taką zupę, bo jeszcze nie jadłam....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat