Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka "Lampki choinkowe"
1. Mąkę, cynamon i cukier puder dajemy do miski.
2. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tym składnikami.
3. Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto.Ciasto odkładamy na około 30 minut do lodówki.
4. Wałkujemy ciasto i okrągłą foremką wycinamy ciasteczka.
5. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasteczka odkładamy do ostygnięcia.
6. Przygotowujemy lukier. Białka ucieramy z cukrem pudrem (cukier puder dodajemy stopniowo). Lukier nie może być ani za gęsty ani za rzadki.
7. Lukier przekładamy do worka cukierniczego i dekorujemy nim ciasteczka.
8. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Czekoladę przekładamy do worka cukierniczego i rysujemy sznureczki na ciasteczkach.
9. Cukierki przekrawamy na pół i układamy na sznureczkach tworząc łańcuch z lampkami.
10. Gotowe! Smacznego!