Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z wołowiną podgrzybkami i bakłażanem

5.0
(11)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Sycące rozgrzewające danie z grzybami w roli głównej i bakłażanem. Dodałam cukinię, paprykę, wołowinę i wyszła pyszna patelnia pachnąca lasem. Moja rodzina bardzo lubi takie potrawy. Gulasz można podać z kaszą i mamy zdrowy obiad.

Składniki:

składniki:

podgrzybki 30 dag
cukinia żółta 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
wołowina 25 dag
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
bazylia 1 szczypta
natka pietruszki 5 gałązek
mąka pszenna 2 łyżki
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
olej rzepakowy 6 łyżek
bulion warzywny 500 mililitr
bakłażan 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wołowiną podgrzybkami i bakłażanem

Wołowinę kroję w kostkę małą i obtaczam w mące. Przesmażam na patelni głębokiej na oleju około trzy minuty.

Na drugiej patelni przesmażam pokrojona cebulę, dodaję marchewkę obraną i pokrojoną w krążki i razem smażę, na końcu dodaję pokrojoną paprykę czerwoną.

Do wołowiny wlewam bulion, dodaję warzywa z patelni, liście laurowe, ziele angielskie i razem duszę na wolnym ogniu około 30 minut.

Bakłażana kroję w kostkę i przesmażam na osobnej patelni, wykładam na talerz. Grzyby kroję na kawałki i też przesmażam na patelni. Cukinię kroję w krążki.

Po 30 minutach dodaję plastry cukinii do gotującego się gulaszu i dusze jeszcze pięć minut.

Na końcu dodaję bakłażana, grzyby, doprawiam solą, pieprzem, papryką, bazylią i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 28.01.2019 17:01
Smaczna propozycja.
Bożena Matuszczyk 17.01.2019 14:29
Danie bardzo apetyczne no i sycące.;)
bietka 16.01.2019 11:02
Bardzo smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak