Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny sernik z ziemniakiem, brzoskwiniami na biszkoptach pieczony...
Przygotowanie:
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Świeży twaróg półtłusty zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku do miski.
Do miski większej wbić żółtka, dodać cukier, cukier wanilinowy, ziemniak ugotowany zimny przeciśnięty przez praskę i mikserem dokładnie wszystko połączyć z 3 minuty.
Do masy dodać zmielony twaróg, wsypać budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki.
Dodać odsączone z syropu kawałki brzoskwiń i połączyć mikserem składniki.
Białka ubić na sztywno i dodać do sernika, wmieszać delikatnie łyżką w ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty, sernik wyłożyć do formy na biszkopty.
Piec w nagrzanym piekarniku na 180 stopni, grzanie góra/dół około 60 minut, pod koniec można nakryć papierem do pieczenia, aby się wierzch nie przypiekł za mocno.
W kąpieli wodnej stopić kawałki gorzkiej czekolady razem z mlekiem, mieszać do rozpuszczenia, polać od razu polewą sernik i posypać posypką kolorową, schować w chłodne miejsce.