Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

No i już jechać możecie nas za to, że „złotówami” jesteśmy. W sumie chcemy pokazać Wam, nie tyle jak zaoszczędzić, bardziej jak nie marnować produkty. Kasa, kasą… jednak racjonalne myślenie bardziej wchodzi w rachubę. Nie wiemy dlaczego aż tylu ludzi marnuje podstawowe składniki :/

Składniki:

Na pulpeciki:

mięso gotowane 300 gramów
warzywa 1 pęczek
jajko 2 sztuki
rosół 500 mililitrów
passata pomidorowa 250 mililitrów

Porada

Warzywa to włoszczyzna ugotowana.

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem

Zmielone mięso i warzywa mieszamy z jajkami i bułką tartą (3 łyżki).

Z masy formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju.

Rosół rozgrzewamy, dodajemy passatę, przyprawy i zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i wrzucamy pulpety. Dusimy przez kwadrans na małym ogniu.

W tym czasie gotujemy makaron, odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak