Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem z rosołu

5.0
(20)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Oto przepis na pierogi z mięsem z rosołu. Świetne eko składniki ze spiżarni kolejny dzień przetwarzamy. Niedziela, przepyszny rosół. Poniedziałek, jak w poniedziałek, idealna pomidorowa z ryżem. Środa pierogi z farszem <3 O tak! <3

Składniki:

Na pierogi:

mięso gotowane 500 gramów
warzywa 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek

Na ciasto:

mąka 300 gramów
wrzątek 250 mililitrów
masło 82% 1 łyżka

Porada

Użyliśmy mięso mieszane z kaczki i wołowiny. Warzywa to marchew 300 g, pietruszka, seler, ząbek czosnku, i dużo cebuli.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem z rosołu

Mięso i warzywa z rosołu mielimy na dużych oczkach. Dodajemy posiekaną natkę. Całość wyrabiamy. Jeśli uznamy, że masa jest za sucha i kruszy się, to regulujcie ją wrzątkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
We wrzątku roztapiamy masło, wlewamy do mąki i przy pomocy noża mieszamy. Kiedy lekko ostygnie, dłonią wyrabiamy ciasto na jednolitą masę.

Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto.

Na środek każdego kółka kładziemy farsz, pierogi zlepiamy, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.
Podajemy z ulubioną omastą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 13.12.2018 23:54
I to pomysłowo bo nic się nie zmarnuje. Pierożki smakowite i kuszące.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak