Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dyni z nutką imbiru
Sposób przygotowania:
Gotować pod przykryciem około 20-25 minut.
Dokładnie wymieszać, podgrzać.
Podawać z grzankami i uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.
dynia | 0.5 kilograma |
masło | 1 łyżka |
serek mascarpone | 10 dag |
sok wyciśnięty z pomarańczy | 5 łyżek |
imbir starty | 2 łyżeczki |
bulion warzywny | 2 szklanki |
sól | 3 szczypty |
pieprz | 2 szczypty |
pestki dyni | 2 łyżki |
grzanki | 4 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: