Owsiane naleśniki z jagodowym twarożkiem

Owsiane naleśniki z jagodowym twarożkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Banalnie proste i znane wszystkim naleśniki. U mnie w zdrowej wersji – na mące owsianej, z ksylitolem i chudym twarożkiem. W sezonie letnim możemy wykorzystać wszelkiego rodzaju owoce.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na naleśniki:

  • mąka owsiana

    5 łyżek
  • jajko

    1 sztuka
  • ksylitol

    2 łyżki
  • mleko

    250 mililitrów

Na nadzienie:

  • twaróg półtłusty

    125 gramów
  • jagody

    2 łyżki
  • ksylitol

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do miski przesiewamy mąkę. Wbijamy jajko, dodajemy ksylitol. Mleko wlewamy na oko (tak, aby masa miała konsystencję śmietany). Całość dokładnie miksujemy lub mieszamy trzepaczką.

Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni.

Twaróg blendujemy lub rozgniatamy z ksylitolem i umytymi jagodami. Owocową masą smarujemy naleśniki, zwijamy w rulon.

Podajemy z ulubionymi owocami.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat