Sałatka z kaszą gryczaną, fetą i pomidorem

Sałatka z kaszą gryczaną, fetą i pomidorem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kasza gryczana w połączeniu z pomidorem, fetą i aromatycznymi ziołami to nie tylko uczta dla podniebienia, ale także zdrowy posiłek, idealny na drugie śniadanie czy kolację.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Sałatka:

  • kasza gryczana

    100 gramów
  • pomidory

    1 sztuka
  • ser feta

    100 gramów
  • natka pietruszki

    0.25 pęczka
  • bazylia świeża

    6 liści

Dressing:

  • oliwa z oliwek

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować w osolonej wodzie i wystudzić. Natkę i bazylię drobno posiekać. Ser feta pokroić w kostkę i obtoczyć w posiekanej zieleninie. Pomidora pokroić w plasterki lub ćwiartki. Na talerzach ułożyć kaszę, ser i pomidory. Polać sałatkę oliwą wymieszaną z sokiem cytrynowym, solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat