Doradca Smaku IX: Tatar z pstrąga tęczowego, odc. 28

odc. 28 Doradca Smaku

Doradca Smaku IX: Tatar z pstrąga tęczowego, odc. 28

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Jeśli lubicie świeże ryby, to danie dla Was. Tatar z pstrąga tęczowego z cukinią i chrupiącymi grzankami.

 

Robert Sowa
Prowadzący
Robert Sowa
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg tęczowy filet

    400 gramów
  • suszone pomidory z ziołami Smak

    4-5 sztuk
  • oliwki zielone Smak

    20 gramów
  • kapary całe Smak

    20 gramów
  • konserwowe ogóreczki z chili Smak

    60 gramów
  • cebula

    1/2 sztuki
  • musztarda delikatesowa

    2 łyżeczki
  • cukinia

    1 sztuka
  • kiełki jarmużu

    20 gramów
  • jajka przepiórcze

    2 sztuki
  • kawior z łososia

    4 łyżeczki
  • grzanki

    4 sztuki
  • oliwa

    200 mililitrów

Do smaku:

  • sól ziołowa

  • chili pieprz cayenne

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrąga kroimy w kostkę i wkładamy do miski, wlewamy 100 ml oliwy, doprawiamy solą ziołową, mieszamy i odstawiamy. Pomidory suszone kroimy na małe kawałki, zielone oliwki i kapary siekamy, cebulę kroimy w kostkę. Ogóreczki konserwowe, wraz z papryką chili i cebulką perłową z zalewy, kroimy w kostkę. Tak przygotowane składniki dodajemy do miski z pstrągiem. Następnie dodajemy musztardę delikatesową i ponownie mieszamy.

Cukinię kroimy na cienkie plastry. Pozostałą oliwę rozgrzewamy na patelni i smażymy z obu stron plastry cukinii. W trakcie doprawiamy do smaku solą morską i chili pieprzem cayenne. Usmażone plastry cukinii osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Dwa metalowe ringi smarujemy w środku oliwą. Tatar przekładamy do ringów. Na talerzach układamy plastry cukinii, na nich tatar. Ringi zdejmujemy. Na każdej porcji układamy kiełki jarmużu, przekrojone na pół jajko przepiórcze i kawior.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat