Sałatka z kawałkami wędzonego pstrąga

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • mix sałat

    1 opakowanie
  • oliwki zielone Smak

    10 szt. (oliwki z pastą paprykową)
  • pomidory koktajlowe (czerwone)

    8 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt. (pokrojona w piórka)
  • czosnek z chili

    4 ząbki (pokrojone w plastry)
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
  • pstrąg wędzony

    1 szt. (filetowany)
  • grzanki

    1 szklanka

Sos sałatkowy

  • Sos sałatkowy czosnkowy Prymat

    1 opakowanie
  • musztarda sarepska

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    200 ml
  • ogórek

    1 świeży (starty, bez nasion i skórki)
  • koperek

    1 pęczek (posiekany)

Do smaku

  • sól morska

  • chili pieprz cayenne

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W słoiku mieszamy jogurt z musztardą, sosem czosnkowym, ogórkiem, koperkiem i schładzamy.

W misce mieszamy wszystkie składniki sałaty z sosem i doprawiamy do smaku. Tak przygotowaną sałatkę  przed podaniem posypujemy wędzonymi składnikami pstrąga i grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 21.06.2018 00:17
Sałatka kusi smakiem jak i wyglądem;)
Bożena Matuszczyk 21.06.2018 00:15
Sałatka kusi jak smakiem tak i wyglądem;)
bietka 21.11.2017 14:18
Bardzo apetyczne : )
cukiereczek 11.08.2017 09:17
Apetyczne zdjęcie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat