Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser "Gałki oczne"

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Przepyszny deser "oczy" na halloweenową imprezę. Są bardzo proste w przygotowaniu.

Składniki:

Na trufle:

herbatniki 17 dag
margaryna 12.5 dag
cukier puder 2 łyżki
biała czekolada 10 dag
cukierki 16 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Deser "Gałki oczne"

1. Herbatniki bardzo drobno kruszymy lub mielimy.

2. Margarynę ucieramy na puszystość. Następnie dodajemy cukier puder i kakao, ucieramy.

3. Dodajemy jeszcze herbatniki i ponownie ucieramy.

4. Z gotowej masy formujemy kulki.

5. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy ją na dwie minutki aby nie była gorąca.

6. Kulki zanurzamy w czekoladzie. Po około dwóch minutach wciskamy w nie cukierki.

7. Odstawiamy do lodówki, aby czekolada zastygła.

8. Gotowe! Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak