Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka pod pierzynką sosu z chrzanową nutką

5.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Smaczne jajka z lekko ostrym sosem. Szybkie do przygotowania na śniadanie, kolacje albo na wizytę gości.

Składniki:

Jajka

jajko 10 sztuk
szynka 5 plastrów
żółty ser 4 plastry
ogórek konserwowy 2 sztuki
chrzan 1 łyżeczka
por (biała część) 3 cm
majonez 5 łyżek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka pod pierzynką sosu z chrzanową nutką

Jajka gotujemy na twardo, po odlaniu wody z gotowania zalewamy wodą zimną.

Wystudzone jajka obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Oprószamy solą i pieprzem.

Plastry szynki i sera kroimy w drobniutką kosteczkę. Drobno też kroimy ogórki i siekamy por.

Wszystkie składniki łączymy majonezem i doprawiamy do smaku. Nakładamy na przygotowane połówki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak