Jajka pod pierzynką sosu z chrzanową nutką

Jajka pod pierzynką sosu z chrzanową nutką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Smaczne jajka z lekko ostrym sosem. Szybkie do przygotowania na śniadanie, kolacje albo na wizytę gości.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Jajka

  • jajka

    10 sztuk
  • szynka

    5 plastrów
  • żółty ser

    4 plastry
  • ogórek konserwowy

    2 sztuki
  • chrzan

    1 łyżeczka
  • por (biała część)

    3 cm
  • majonez

    5 łyżek
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, po odlaniu wody z gotowania zalewamy wodą zimną.

Wystudzone jajka obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Oprószamy solą i pieprzem.

Plastry szynki i sera kroimy w drobniutką kosteczkę. Drobno też kroimy ogórki i siekamy por.

Wszystkie składniki łączymy majonezem i doprawiamy do smaku. Nakładamy na przygotowane połówki jajek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat