Papryka w oliwie

Papryka w oliwie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • główka czosnku

  • tymianek

    7 gałązek
  • sól morska

  • papryka zielona

    5 kg
  • papryka żółta

    5 kg
  • papryka czerwona

    5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę myjemy, przekrajamy na pół, wykrajamy wszystko co nam nie potrzebne. Układamy na dużej blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika o temp.200st. pieczemy 30 minutek. Następnie po wyjęciu zdejmujemy skórkę solimy. Do każdego słoika wkładamy po 2 ząbki czosnku i gałązkę tymianku.Układamy ciasno paprykę , zalewamy oliwą . Przechowujemy w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

04.03.2014 11:38
lubię taką paprykę, moja teściowa robi podobną :)

Anio?eczek

05.06.2012 07:30
robię paprykę, ale ta też zrobię :)

babcia

22.04.2012 10:40
ciekawie ...

babcia

22.04.2012 10:40
ciekawie ...

ElizaT

03.02.2011 22:27
pycha

RenataZ-et

28.09.2010 00:18
Super przepis

Kate131

26.09.2010 12:54
wietna

plocia

16.09.2010 22:52
aż mnie ciarki przesły

marzencia2007

16.09.2010 15:32
lubie taka papryke :)

Monika193

07.09.2010 10:19
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat