Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
2 szt. -
szalotka
2 szt. -
cebula czerwona
1 szt. -
cytryna
1 szt. -
pomidory
2 szt. -
papryka zielona
1 szt. -
boczek
200 g -
miód
3 łyżeczki -
cukier
2 łyżeczki -
Musztarda miodowa Prymat
2 łyżeczki -
wino białe wytrawne
50 ml -
ocet balsamiczny
50 ml -
oliwa
-
mieszanka świeżych sałat
-
tymianek
-
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku VIII: Szaszłyki w domowym sosie barbecue, odc 38
Kroki postępowania




Szalotki siekamy w piórka. Pomidory kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, przekładamy szalotkę i pomidory. Dodajemy sól, pieprz czarny ziarnisty, białe wino, ocet balsamiczny i cukier. Smażymy 5–6 minut.
Szaszłyki podajemy na liściach sałaty. Polewamy sosem barbecue.

Komentarze (2)