Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ze świeżych ogórków

5.0
(52)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Postanowiliśmy zrobić pyszne i chrupiące placki po naszemu. Bo skoro cukinia daje radę, no to dlaczego nie polskie, świeże ogórki? Powiemy Wam, PYSZNE! Idealna, letnia propozycja na obiad.

Składniki:

Składniki:

ogórek gruntowy 1 kilogram
jajko 2 sztuki
mąka 5 łyżek
ząbki czosnku 3 sztuki
koperek świeży 1 pęczek
cebula 1 sztuka
olej do smażenia 150 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ze świeżych ogórków

Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Oprószamy solą, mieszamy, pozostawiamy na pół godziny by ogórki puściły wodę. Odciskamy.

Do ogórków wbijamy jajka, dodajemy mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, posiekaną cebulę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak