Placki ze świeżych ogórków

Placki ze świeżych ogórków

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Postanowiliśmy zrobić pyszne i chrupiące placki po naszemu. Bo skoro cukinia daje radę, no to dlaczego nie polskie, świeże ogórki? Powiemy Wam, PYSZNE! Idealna, letnia propozycja na obiad.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • ogórek gruntowy

    1 kilogram
  • jajka

    2 sztuki
  • mąka

    5 łyżek
  • ząbki czosnku

    3 sztuki
  • koperek świeży

    1 pęczek
  • cebula

    1 sztuka
  • olej do smażenia

    150 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Oprószamy solą, mieszamy, pozostawiamy na pół godziny by ogórki puściły wodę. Odciskamy.

Do ogórków wbijamy jajka, dodajemy mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, posiekaną cebulę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy ze śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat