Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z arbuza z serkiem waniliowym i czekoladą.
Przepis na:
- szybki deser
- arbuza z owocami
- słodką przekąskę
1. Arbuza kroimy na pół i wykrawamy z niego plaster o grubości jakiej chcemy. Następnie plaster kroimy na 6 równych części, w miarę możliwości usuwamy pestki (chyba, że mamy arbuz bezpestkowy) i delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym.
2. Maliny, borówki i listki melisy myjemy i osuszamy. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach lub ścieramy ją nożem (ja tak zrobiłam i wyszły mi ładne wiórki).
3. Pokrojonego arbuza układamy na talerzu, na którym chcemy go podać. Następnie nakładamy po porcji serka i dekorujemy malinami, borówkami, czekoladą i listkami melisy.
4. Podajemy od razu po przygotowaniu. Ja wszystkie składniki miałam z lodówki, więc deser był idealnie chłodny. Im dłużej postoi to serek będzie spływał.