Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niby flaczki drobiowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Zostało trochę pieczonego mięsa i trzeba było zrobić z niego użytek. Padło na flaczki. Do prawdziwych troszkę im brakuje, ale były smaczne.

Składniki:

Zupa

udka kurczaka 3 sztuk
pałki z kurczaka 4 sztuk
skrzydełka kurczaka 3 sztuk
marchew 2 sztuki
zielenina 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuk
ziele angielskie 3 sztuk
majeranek 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Niby flaczki drobiowe

Skrzydełka myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Mięso z udek i pałek ( ja miałam pieczone) obieramy z kości i rozdrabniamy palcami.

Gdy skrzydełka się ugotują wyjmujemy i studzimy a następnie obieramy i rozdrabniamy jak mięso pieczone. Do rosołu dodajemy przygotowane mięso, pęczek zieleniny i drobno pokrojoną marchew. Trochę solimy i gotujemy przez chwile.

Z masła i mąki robimy jasną zasmażkę i dodajemy do zupy.

Dodajemy do zupy majeranek i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak