Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowy deser z owocami i bitą śmietaną

5.0
(25)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Lekki, biszkoptowy deser z owocami i bitą śmietaną. Do jego przygotowania można użyć ulubionych owoców. Ten pyszny i bardzo szybki w przygotowaniu deser umili każdy podwieczorek.

Składniki:

deser:

bita śmietana w proszku 1 opakowanie
mleko 125 mililitrów
Biszkopty 10 dag
maliny świeże 20 dag
jeżyny 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowy deser z owocami i bitą śmietaną

Myjemy i suszymy owoce. Kruszymy biszkopty. Porcję układamy na dnie każdej szklanki.

Ubijamy bitą śmietanę z mlekiem na puszystość.

Do szklanek nakładamy po dwie łyżki bitej śmietany. Na bitą śmietanę nakładamy maliny. Dajemy porcję pokruszonych biszkoptów. Na wierzchu układamy jeżyny.

Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak